Informationer om Vask og Imprægnering

Info vedr. vask

Vi anbefaler, at du jævnligt vasker og imprægnerer din jakke, da dette forøger levetiden betydeligt.

Teknologien for outdoor-udstyr og beklædning udvikler sig hele tiden. Dette gør, at dit outdoor- udstyr skal vaskes og vedligeholdes, på mange forskellige måder. Du bør sætte dig grundigt ind i vaskeinstruktionerne, i dit tøj, inden du vasker og behandler det. Forkert eller mangelfuld vask kan betyde, at garantien på dit produkt bortfalder. Det anbefales, at du udelukkende følger vaskevejledningen herunder, når du har sat dig ind i vaskeanvisningerne i dit tøj. På denne måde er du er sikker på, at din jakke kan tåle de angivne temperaturer mv.

Vær opmærksom på, at der er forskel på jakker med og uden dun.

Er du i tvivl, er du velkommen til at indlevere din jakke hos os, så vasker og imprægnerer vi den gerne mod betaling.

Vask tilkøb

Membran-jakker og bukser (vask og imprægnering) fra 300 kr. inkl. moms.

Membran-jakker / meget beskidt / (vask og imprægnering) fra 500 kr. inkl. moms.

Membran-jakker med dun-for (vask og imprægnering) fra 500 kr. inkl. moms.

Lette dunjakker (vask uden imprægnering) fra 300 kr. inkl. moms.

Vask og tørring af sovepose fra 300 kr. inkl. moms.

 

Vaskeanvisninger

Vejledning til vask og imprægnering af membran beklædning ser du i punkterne nedenfor:

 • Vejledning til vask og imprægnering af Gore-Tex materialer
 • Vejledning til vask og imprægnering af Gore-Tex skaljakker med dun-for
 • Vejledning til vask af dunjakker
 • Vask af uldprodukter

 

Imprægnering

 • Sørg for at produktet er så nyvasket som muligt inden imprægnering. Husk efterfølgende at vaske/skylle produktet igennem uden vaskemiddel, hvis der er vasket med enzymholdigt vaskemiddel.
 • Spray – Imprægner produktet mens det er vådt.

Vi anbefaler Grangers Performance Repel Plus.

 • Produktet tørres i ca. 45 minutter i tørretumbler ved svag varme, svarende til 40 grader.
 • Test om materialet er blevet tilfredsstillende imprægneret, ved at bruse det over.

Ved korrekt imprægnering skal vandet perle af materialet uden at trænge ind.

 • Hvis produktet ikke er optimalt imprægneret: Dyp produktet i en spand vand så det er helt vådt igen.

Gentag fra punkt 2, indtil materialet er optimalt imprægneret. Vi anbefaler altid at følge ovenstående metode til imprægnering, for at opnå det bedste resultat.

Vejledning til vask og imprægnering af Gore-Tex materialer

Sæt dig grundigt ind i vaskeinstruktionerne, for dit Gore-Tex produkt og følg dem nøje, idet mangelfuld eller forkert vask kan resultere i, at en evt. garanti bortfalder.

OBS! Tjek altid vaskeanvisningerne, i produktet, inden du følger denne vejledning, for at være sikker på, at netop dit produkt kan tåle de angivne temperaturer mv.

Vask af nyere produkter

Inden vask skal alle elastikker og velcrobånd løsnes -og lynlåse i lommer samt ventilationsåbninger skal være åbnede.

Produktet vaskes i vaskemaskine ved 30/40 grader, ved et normalt langt program.

Anvend flydende outdoor vaskemiddel uden enzymer, da enzymer kan nedbryde imprægneringen.

Vi anbefaler Grangers Performance Wash. Brug aldrig skyllemiddel, shampoo eller uldvask.

Er der tidligere brugt vaskemiddel, indeholdende enzymer, er det nødvendigt efterfølgende at vaske produktet i maskinen ved 30/40 grader uden vaskemiddel, for at få eventuelle sæberester ud af materialet.

Vask af ældre produkter

Imprægneringen slides af med tiden og når produktet skal genimprægneres, anbefaler vi, at produktet vaskes med almindeligt flydende vaskemiddel (uden skyllemiddel og parfume). Brug evt. Neutral. Brug ikke vaskepulver, da pulveret sætter sig i materialet.

Grunden til, at almindeligt flydende vaskemiddel normalt ikke anbefales, er fordi flydende vaskemiddel fjerner skidt og snavs men samtidig også kan fjerne imprægneringen. Men når produktet alligevel skal genimprægneres, er det oplagt at få vasket produktet ordentligt. Almindeligt flydende vaskemiddel skader ikke membranen, tværtimod rengør det denne bedre, så den kan ”ånde” igen.

Husk dog at få skyllet produktet en ekstra gang, efter brug af almindeligt flydende vaskemiddel.

Vejledning til vask og imprægnering af Gore-Tex skaljakker med dun-for

Sæt dig grundigt ind i vaskeinstruktionerne for dit Gore-Tex produkt og følg dem nøje,

idet mangelfuld eller forkert vask, kan resultere i at en evt. garanti bortfalder.

OBS! Tjek altid vaskeanvisningerne i dit tøj, inden du følger denne vejledning, for at være sikker på at netop din jakke kan tåle de angivne temperaturer mv.

Vask

Inden vask, skal alle elastikker og velcrobånd løsnes -og lynlåse i lommer samt ventilationsåbninger skal være åbnede.

Jakken vaskes to gange efter hinanden, i vaskemaskine ved 40 grader, på et normalt langt program.

 1. Første gang vaskes jakken med retten ud med vaskemiddel
 2. Anden gang vaskes jakken med vrangen ud uden vaskemiddel

Anvend dunvaskemiddel uden enzymer, da enzymer nedbryder jakkens imprægnering og dunenes effektivitet. Vi anbefaler Grangers Down Wash.

Brug aldrig skyllemiddel eller uldvask.

Imprægnering

 • Vask jakken som beskrevet ovenfor.
 • Spray – Imprægner jakken grundigt udvendigt efter vask mens den er våd.

Vi anbefaler Grangers Repel Plus. Vask ikke imprægneringen ind.

 • Jakken tørres i ca. 45 minutter i tørretumbler ved svag varme, cirka 40 grader, med retten ud, for at imprægneringen kan hærde.
 • Herefter vendes vrangen ud. Læg 3-5 tennisbolde i tørretumbleren sammen med jakken. Tør jakken ved svag varme, cirka 40 grader med vrangen ud, indtil dunene er helt tørre. Det tager cirka 3-4 timer. Tjek undervejs at dunene ikke klumper sammen i jakken – hvis dette sker, sørg da for at fordele dem ved eks. at ryste jakken.
 • Efterfølgende kan jakken med fordel hænges på bøjle til lufttørring natten over -og dagen efter, tørres jakken igen i tørretumbler cirka en time, for at sikre at dunene er helt tørre.

Vi anbefaler altid at følge ovenstående metode til vask og imprægnering af Gore-Tex skaljakker med dun-for, for at opnå det bedste resultat.

Vejledning til vask af dunjakker

Sæt dig grundigt ind i vaskeinstruktionerne for dit produkt -og følg dem nøje, idet dun er et naturprodukt, der kræver særlig omtanke ved brug og vask.

OBS! Tjek altid vaskeanvisningerne, i dit tøj, inden du følger denne vejledning, for at være sikker på at netop din jakke kan tåle de angivne temperaturer mv.

Vask

Anvend altid dunvaskemiddel uden enzymer, da enzymer nedbryder dunenes effektivitet. Vi anbefaler Grangers Down Wash. Brug aldrig skyllemiddel eller uldvask, da dette ligeledes kan beskadige dunene.
For at vedligeholde dunenes isolerende egenskaber -og forlænge produktets levetid, bør dunprodukter vaskes ved behov.

Tørring

Læg 4-5 tennisbolde i tørretumbleren sammen med jakken. Tør jakken ved svag varme, cirka 40 grader med vrangen ud, indtil dunene er helt tørre. Det tager cirka 3-4 timer.  Tjek undervejs at dunene ikke klumper sammen i jakken – sker dette, sørg da for at fordele dem ved eks. at ryste jakken, for at fordele dunene så jævnt som muligt.

Begynd tørring af dunproduktet umiddelbart efter vask, da vand i dunene kan få dem til at klumpe permanent sammen. Forkert og ufuldstændig tørring (såsom hængetørring) vil medføre, at dunene klumper sammen og fordeles ujævnt. Dette vil reducere dunenes volumen og isoleringsevne.
Vi anbefaler altid at følge ovenstående metode til vask af dun, for at opnå det bedste resultat.

 

Vejledning til vask af uld

Vask tøjet i en almindelig vaskemaskine, med flydende vaskemiddel beregnet til uld, vi anbefaler Grangers Merino Wash. Vask på højst 40 grader.

Brug ikke skyllemiddel -og tør ikke tøjet i tørretumbleren.

De fleste uldprodukter er vasket i forvejen, men der skal alligevel tages højde for, at tøjet kan krympe op til fem procent, eftersom det er lavet af naturlige fibre, med naturlig modstandskraft.

Få dit uldtøj til at holde længere

Rengør altid tøjet inden du lægger det i garderoben, da det hjælper mod dårlig lugt og snavs. For at opnå det bedste resultat, skal tøjet opbevares foldet i garderoben, dvs. Ikke hænge på bøjler. Når tøjet er vådt, skal du være ekstra forsigtig, da stoffet er mere følsomt i våd tilstand.

Info vedr. Harpiks på beklædning

Rensebenzin er et effektivt produkt til eks. pletfjerning. Ofte lykkes det at fjerne vanskelige pletter fra fedt, olie, harpiks, lim efter klistermærker, tyggegummi og læbestift.

Rense Benzin er det produkt vi har gode erfaringer med, som pletfjerner på Gore-Tex produkter.

Pletfjerning af Gore-Tex produkter med Rensebenzin er på EGET ANSVAR og bør gøres med forsigtighed, brug evt. kun hvad, der kan være på en vatpind. Dette er kun en anvisning om, at det er muligt at fjerne harpiks fra beklædning.

 

Vejledning:

 1. Fjern pletten hurtigst muligt, det gør det nemmere at få den af.
 2. Start forsigtigt med at skrabe så meget harpiks af tøjet som muligt, inden du går i gang med at fjerne pletten, med skrappere midler.
 3. Koncentreret rensebenzin påføres emnet som skal renses med en vatpind og fjern så lidt ad gangen -og hold øje med, at stoffet ikke beskadiges.
© Copyright - Outdoor Service