Bonus informationer

Bonusinfo

Nedenfor kan du finde nyttige informationer og få styr på gamle skrøner.

Info vedr. Lynlås der ikke fungerer ordentligt

Hvis din lynlås ikke lyner ordentligt, skal du IKKE prøve at smøre den med stearin, olie eller lign.

Det er måske noget som virkede på gamle rustne lynlåse tidligere, men det virker ikke på plastik lynlåse og sviner mere end det gavner.

Info vedr. lommer

Lommer bærer ofte præg af slid på indersiden. Derfor bør du undgå at have nøgler og lignende liggende i lommerne, da det beskadiger membranen, hvilket kan resultere i delaminering af materialet.

Som alternativ kan du eventuelt anskaffe en nøglepung.

Info vedr. Paclite

Du skal være opmærksom på, at din jakke er en 2-lags GORE-TEX® Paclite jakke, som kun er beregnet til kortvarig brug, eksempelvis som ”nød” jakke på en vandretur under en byge. Den er altså ikke beregnet til daglig brug eller brug med rygsæk. Desuden er det ikke muligt at gen-tape på Pac-lite, så evt. reparation, vil ikke kunne tætnes.

Info om påtapet nakkestrop

Materialet i nakken kan være svækket, på grund af manglende vask. Derfor er det ofte ikke muligt for os at påsætte en ny nakkestrop.

Årsagen er, at det ikke vil være holdbart og derudover er der en risiko for, at reparationen vil beskadige materialet yderligere – og dermed gøre mere skade end gavn.

Vi anbefaler at jakken fremover hænges op i elastikken, der sidder i nakken, hætten eller andet.

Info vedr. Harpiks på beklædning

Rensebenzin er et effektivt produkt til eks. pletfjerning. Ofte lykkes det at fjerne vanskelige pletter fra fedt, olie, harpiks, lim efter klistermærker, tyggegummi og læbestift.

Rense Benzin er det produkt vi har gode erfaringer med, som pletfjerner på Gore-Tex produkter.

Pletfjerning på Gore-Tex produkter med Rensebenzin er på EGET ANSVAR og bør gøres med forsigtighed, brug evt. kun, hvad der kan være på en vatpind. Dette er kun en anvisning om, at det er muligt at fjerne harpiks fra beklædning.

 

Vejledning:

  1. Fjern pletten hurtigst muligt, det gør det nemmere at få den af.
  2. Start forsigtigt med at skrabe så meget harpiks af tøjet som muligt, inden du går i gang med at fjerne pletten, med skrappere midler.
  3. Koncentreret rensebenzin påføres emnet som skal renses med en vatpind og fjern så lidt ad gangen – og hold øje med, at stoffet ikke beskadiges.

Denne skrøne er så langt fra sandheden som jorden er fra solen.

GORE-TEX tager absolut ikke skade af vask, tværtimod.

Men når en gammel jakke vaskes og den udtørrede og nedbrudte lim bliver våd og udsat for pres, så går jakken fra hinanden.

Derfor er der mange som tror, at det er vasken som ødelægger jakken. Det er det egentlig også, for havde jakken hængt i skabet var den jo ikke gået, men vasken “afslører” bare jakkens faktiske tilstand. Vask dit GORE-TEX tøj ofte, og er det gået i stykker, så henvend dig straks til producenten, GORE-TEX eller Outdoor Service.