Vejledning til vask af dunjakker

Sæt dig grundigt ind i vaskeinstruktionerne for dit produkt og følg dem nøje, idet dun er et naturprodukt, som kræver særlig omtanke ved brug og vask.

OBS! Tjek altid vaskeanvisningerne i dit tøj, inden du følger denne vejledning, for at være sikker på, at netop din jakke kan tåle de angivne temperaturer mv.

Vi kan også vaske din dunjakke for dig, så er du helt sikker på at det bliver gjort rigtigt. Se pris her.

Vask

Anvend altid dunvaskemiddel uden enzymer, da enzymer nedbryder dunenes egenskaber (vi anbefaler Grangers Down Wash). Har du ikke dunvaskemiddel, kan du købe det her. Brug aldrig skyllemiddel eller uldvask, da det ligeledes kan beskadige dunene.

For at vedligeholde dunenes isolerende egenskaber og forlænge produktets levetid bør dunprodukter vaskes efter behov.

Tørring

Læg 4-5 tennisbolde i tørretumbleren sammen med jakken. Tør jakken ved svag varme (cirka 40 grader) med vrangen ud, indtil dunene er helt tørre. Det tager cirka 3-4 timer. Tjek undervejs, at dunene ikke klumper sammen i jakken. Hvis de klumper, så sørg for at fordele dem, fx ved at ryste jakken, så dunene fordeles så jævnt som muligt.

Begynd tørring af dunproduktet umiddelbart efter vask, da vand i dunene kan få dem til at klumpe permanent sammen. Forkert og ufuldstændig tørring, såsom hængetørring, vil medføre, at dunene klumper sammen og fordeles ujævnt. Dette vil reducere dunenes volumen og isoleringsevne.

Vi anbefaler altid at følge ovenstående metode til vask af dun, for at opnå det bedste resultat.

Vask af dunsoveposer

Vask

Dunsoveposer skal helst ikke vaskes ofte, da det kan gøre skade på isolerings- og fyldevnen i soveposen, fordi de naturlige olier som findes i dunene forsvinder. Når du vasker din sovepose med dun, er det vigtigt at bruge vaskemiddel som er beregnet til dun.

Vi anbefaler at du bruger Grangers OWP Down Wash.

Du kan købe Grangers her i vores webshop Grangers OWP Down Wash 300 ml. – Outdoor Service

Læs vaskeanvisningen grundigt inden vask. Når du vasker din sovepose, skal du lukke lynlåsen og velcrolukninger, samt løsne elastikker. Det er bedst at vaske soveposen på vrangen, da det oftest er indersiden der har mest brug for vask.

Tørring

Det som gør dunsoveposer krævende er tørringen. Tjek vaskeanvisningen igen og se hvad dunene kan tåle af varme. Vi anbefaler, at du bruger en tørretumbler, da lufttørring sjældent giver et godt resultat.

Et godt råd er at du putter et par tennisbolde ind i tørretumbleren sammen med soveposen, da det hjælper med at fordele dunene ordentligt.

Tag soveposen ud engang imellem og ryst den, og tjek om den er tør. Dette fortsætter du med indtil soveposen er helt tør. Hvis dunene er bare lidt fugtige, kan din soveposen komme til at lugte.

Hvis du ikke har tid eller plads til at vaske din sovepose selv, hjælper vi gerne. Du kan se vores priser her PRISLISTE.