Reparation af huller

Reparation af hul på membrantøj

Membran beklædning

Som certificeret GORE-TEX reparatør, er vi eksperter i at reparere membran beklædning og regntøj (ikke kun GORE-TEX). Vi klarer alt fra småreparationer, hvis din jakke har fået et lille snit, til store reparationer, som kræver at dele af stoffet bliver skiftet ud.

To eksempler på lapning af dunjakke. Det ene er en gennemsigtig lap og det andet er en lap med brodering over.

Dunjakker og soveposer

Huller i produkter med dun kan forudsagde, at de taber dun og mister isoleringsevnen. Vi reparerer huller med en lap på indersiden af kammeret, og alt efter hvor stort hullet er, kan vi enten sy over det, eller sy en større stoflap på.

En sort jakke der er lynet op. Jakken er isoleret med dunfor.

Andre jakker

Vi reparerer stort set alle typer jakker. Sommerjakker, overgangsjakker, vinterjakker og alt derimellem. Uanset hvilken type jakker du har, sørger vi for at den bliver repareret på bedste vis.

Reparation af bukser

Bukser, trøjer og andet

Har du et par bukser, en fleece eller andet der er gået hul på, ordner vi også det. Vi håndtere et væld af reparationer på forskellige produkter, og er du i tvivl om dit står til at redde, er du velkommen til at kontakte os.

Forskellige typer jakker

Der findes et hav af outdoor jakker til forskellige behov. To af de mest udbredte jakker er membranjakker (også kaldet skaljakker) og isolerende jakker med enten dun- eller fiberfor.

En skaljakke er det yderste lag, og som navnet indikerer, fungerer den som en beskyttende skal, der holder vind og vand ude. De er vind- og vandtætte, og som regel også åndbare, hvilket gør dem velegnede til fysiske aktiviteter i omskifteligt vejr, såsom vandring, ski og klatring.

Isolerende jakker kan enten bruges for sig selv eller med en skaljakke udenover. Isolerende jakker med dun er kendt for en høj isoleringsevne og lav vægt. Ulempen ved dun som isoleringsmateriale er, at dun falder sammen, når det bliver vådt, og mister isoleringsevnen. I nogle jakker finder man coatede dun, hvilket vil sige, at dunene er behandlet, så de bedre kan tåle vand. Andre dunjakker kommer med en membran eller DWR-behandling, som beskytter imod vind og vand.

Fiberjakker fungerer ligesom en dunjakke, men isoleringen er syntetisk frem for dun. Fiberjakker  isolerer bedre når de bliver våde, sammenlignet med dunjakker. Fiberjakker er også typisk billigere end dunjakker, men fylder og vejer også lidt mere.

Grøn skaljakke og sort dunjakke

En mørkegrøn jakke, som har fået udskiftet paneler. Den har fået sorte paneler på underarmene og grå paneler på siden omkring taljen.

Tydelig eller diskret reparation?

En reparation kan ofte laves på flere forskellige måder, og løsningen afhænger af dine præferencer samt budget. Et eksempel kunne være en skaljakke, som har fået et stort hul. Vi kan enten reparerer det med en lap, eller ved at udskifte hele panelet hvor jakken er gået i stykker. En lap er en betydeligt billigere løsning, men reparationen ses også tydeligt på jakken. Ved at udskifte panelet, vil reparationen næsten ikke kunne ses, men fordi det er en mere krævende reparation, koster det også mere end den simple lap.

For nogen betyder den synlige lap ikke noget, fordi jakken blot skal være funktionel igen. Lappen kan ovenikøbet være et symbol, som signalerer, at man går ind for reparation og bæredygtighed. For andre er det afgørende, at reparationen er så diskret som muligt, så jakken ser ud som ny.

Uanset hvilken løsning du vælger, træffer du et bæredygtigt valg, når du vælger reparation.